Trener AK Sarajevo u programu IAAF

Umjetnički rad članice AK Sarajevo osvojio prvo mjesto
September 6, 2017

Salih Keljalić, trener AK Sarajevo je po završetku svoje vrlo uspješne atletske karijere, nastavio doprinositi atletici kao uspješan trener.

Kao predstavnik Atletskog saveza BiH, protekle sedmice je učestvovao na IAAF Akademiji za trenere u Mainzu, Njemačka a u sklopu programa obrazovanja za „Glavnog trenera za mlade“. Salih je prenio utiske sa seminara:

„Obzirom da posjedujem licencu IAAF-a IV stepena trenera, ispunjavao sam uslove za učešće u programu  Akademije, te bio počastvovan da budem jedan od 30 učesnika Akademije iz čitave Evrope.  Zaista sam presretan sam sto sam se našao u jednom širem društvu trenera , profesora i predavača. Za kratko vrijeme dobio sam toliko informacija i veliku količinu znanja koje ću nadam se pretvoriti u praksu. Protekle sedmice je bio samo početni dio Akademije na kojem su polaznici dobili mnoštvo informacija, te prezentovali konkretne planove za narednu sezonu, dok će glavni test naše uspješnosti biti slijedeće godine nakon U18 Evropskog prvenstva. Moram reći da sam kao konkretan zadatak odabrao četiri atletičara i atletičarke iz AK Sarajevo i nadam se da ćemo zajednički sa njihovim trenerima uspješno položiti „ispit“ odnosno ispuniti norme za navedeno takmičenje. Zahvalio bi se ASBIH na pruženoj prilici, IAAF-u i njegovim predavačima dr. Gunteru, dr. Wolfgangu, kao i kolegama trenerima AK”Sarajevo” koji pozitivno utiču na mene da se razvijam profesionalno kao trener.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *