Atletski klub Sarajevo jedan je od najstarijih sportskih kolektiva iz Bosne i Hercegovine, koji je u svojoj bogatoj historiji uvijek težio ka postizanju što boljih sportskih rezultata. Klub je osnovan 1947. godine i u organima pravde registrovan je kao Udruženje. Programski ciljevi kluba jesu da usmjerava mlađe generacije ka atletici, za čiji razvoj i promociju klub sprovodi mnoge aktivnosti. Od svog osnivanja,  klub je bio vodeći atletski kolektiv u Bosni i Hercegovini i jedan od pet najtrofejnijih atletskih klubova u bivšoj Jugoslaviji.
Sjedište kluba je na području Općine Centar a boje kluba su bordo bijele.

MISIJA ATLETSKOG KLUBA SARAJEVO
Misija atletskog kluba Sarajevo je postati stabilan, profesionalno vođen i uspješan sportski kolektiv, koji će svojim aktivnostima prednjačiti u razvoju atletike u Bosni i Hercegovini. Svoju snagu, klub crpi iz sopstvenog kadra i ljubavi svih onih, koji imaju snažnu poveznicu sa kraljicom sportova. Klub čvrsto stoji i njeguje svoju uspješnu prošlost, a u isto vrijeme čini sve kako bi dostignuo najveće standardne rada, kako bi svojim polaznicima omogućio učešće na domaćim i međunarodnim takmičenjima. 

VIZIJA ATLETSKOG KLUBA SARAJEVO
Vizija Atletskog kluba Sarajevo jeste da bude najbolji i najorganizovaniji atletski klub u Bosni i Hercegovini, te da dostojno reprezentuje klub, grad iz kojeg dolazi i državu na svim takmičenjima.

Sponzori i partneri

zmaj
Ćevabdžinica ZMAJ - Nudi ukusne specijalitete iz naše domaće i dobro poznate kuhinje. Više informacija: https://www.facebook.com/ZmajStanica/
Informativna_objava_logo_800x600_13
26942997_1100252866782727_1745786416_n
Restoran "Mala Kuhinja" - Nudi vrhunsku hranu i usluge i predstavlja idealno mjesto za svaki dnevni obrok. Više informacija: www.malakuhinja.ba
Screenshot_1
Moderan centar za wellnes i oporavak profesionalnih sportaša i rekreativaca. https://www.facebook.com/pg/wrspot/about/