Ajla Bašić ispunila normu za Evropsko prvenstvo!

Alisa Bečić: Cilj u 2018. godini je norma za Berlin
December 29, 2017
Odličan nastup članova AK Sarajevo na prvenstvu BiH za juniore/ke
June 4, 2018
Mlađa juniorka Atletskog kluba Sarajevo, Ajla Bašić, proteklog vikenda ostvarila je zapažen rezultat. Naime, ova mlada atletičarka ispunila je normu za predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u disciplini bacanja kladiva. Ajla je na Zimskom Kupu BiH u bacanjima bacila hitac od 3 kg čak 56.42m čime je obezbijedila sebi učešće na Evropskom prvenstvu u mađarskom Gyoru, a Bosna i Hercegovina dobila je svog predstavnika.
– “Sretna sam zbog ovog rezultata, koji je došao kao rezultat upornosti, rada, želje i volje da se dokažem da mogu u ovoj disciplini biti najbolja. Nadam se da ću u predstojaća 3 mjeseca priprema uspjeti da budem još bolja, te da svoju tehniku dodatno unaprijedim kako bi ostvarila još bolji rezultat i oborila državni rekord.”, rekla je Ajla, dodavši:
– “Koristim priliku da se zahvalim svom treneru, kolektivu AK Sarajevo. Trener ima dosta razumjevanja prema meni, strpljenja, što je bitno za moju disciplinu, a AK Sarajevo nastoji da svim svojim članovima obezbijedi što bolje uslove. Zahvaljujući angažmanu kluba obnovljeno je bacalište u atletskom centru našeg kluba, što je u mnogome doprinijelo dobrim rezultatima.”
Ova mlada, ali veoma uspješna i talentovana atletičarka je potom dodala:
– “Atletiku sam počela trenirati u 6 razredu osnove škole. Tada sam imala 12 godina i trenirala sam discipline šprinta. Međutim, ipak sam se pronašla u bacanju kladiva i mogu biti zadovoljna kako napredujem. Atletika je kraljica sporta i najbolji sport kada je u pitanju održavanje zdravlja i stvaranje novih radnih navika, tako da svim dječacima i djevojčicama preporučujem da nam se pridruže.”, zaključila je Bašić.